Yin Yoga

Wat is
Yin Yoga

Yin Yoga voor herstel en soeplesse bij stijfheid

Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je rug en bindweefsel waaronder fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen. Bij deze zachte yogavorm, oefen je een serie zittende of liggende houdingen (asana’s). Je blijft ongeveer 5 minuten in een asana’s om een diepe ontspanning in de spieren te creëren, en tegelijkertijd een stretch op het fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen. Het is als het ware meditatie in een yogahouding.

Yin Yoga voor aandacht en concentratie

De yogahouding benader je op een passieve en bescheiden manier, totdat je de sensatie van de houding (asana) voelt. Vanaf dat moment observeer je met geduld en aandacht wat je lichaam en geest ervaren. Wat voor vorm van sensatie of weerstand die je tegenkomt verzacht je met je ademhaling of aangereikte meditatietechnieken.

Yin Yoga leert je ontspannen

Yin Yoga is een yogastijl die je leert diep te ontspannen, je geest en lichaam voorbereidt op meditatiesessies en de essentiële lichaamsenergie (Chi) stimuleert in meridianen en organen .
Meditatie zal een plek innemen tijdens de lessen van de Yin Yoga. Dit wordt aangeboden met verschillende technieken / mantra’s. Te denken valt aan Ohm, So Ham of Bija mantra.

Yin yoga is een goede tegenhanger voor de meer krachtige en actieve yogavormen.

Voor wie

Geschikt voor
Yin yoga is geschikt voor iedereen die meer flexibiliteit wil krijgen door een ontspannen medidatieve vorm van yoga. Het is erg goed voor gewrichten en pezen.

Wanneer

rooster
  • Dinsdag 20:15 uur
  • Woensdag 19:00 uur
  • Donderdag 20:15 uur
  • Zaterdag 10:30 uur

Team

Docenten
  • Diana Soijo
  • Irma van der Kaay
  • Eliza Starrenburg

Contra-indicaties

niet geschikt voor
  • Herstellend van zware operatie

Voor inspiratie, speciale aanbiedingen en meer.

© 2019 Power Flow. All Rights Reserved
MADE BY Power Flow ICT

KVK 53824199
BTW NL145901063 B01
IBAN NL69 KNAB 0255 7338 28

AVG / cookies

Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij relevante informatie kunnen laten zien, en zodat je informatie kunt delen op social media.

Privacy policy | Sluiten
Meer weten? Klik hier