Even stiekem huilen

Mag ik even stiekem huilen?

Wat een tijd is dit. Corona crisis. De ene persoon zal het geheel anders ervaren als de ander. En de ene persoon wordt harder in economisch en/of privé geraakt dan de ander.

Afgelopen weken ervaar ik als een achtbaan. Het moment dat ik mijn yogastudio moest sluiten dacht ik even een paar keer ademhalen, schouders eronder en naar oplossingen zoeken. Online live lesgeven implementeren en gaan.

In de tussentijd kijken hoe ik geld kan besparen? In dit geval hielp mij verhuurder mij. Iwan daar ben ik je erg dankbaar voor. In 5 minuten was het geregeld. Deze maand en de volgend maand is gewoonweg je borg die je ooit hebt betaald. Dus komt wel goed. Even een traan van geluk!

De onzekerheid werd een verademing toen ik hoorde dat de overheid ons niet zou laten vallen. Helaas doordat ik niet de juiste SBI code bij de KvK heb val ik buiten de regeling. Tja, daar sta je dan. Mag ik even stiekem een traan laten?

Maar de live lessen gaan goed. De mensen schaffen een abonnement aan zodat er per maand een klein bedrag nog binnenkomt via de incasso. Iets waar ik naar uit kan kijken en door kan bouwen. Maar dan ontvang je een brief van Pay.nl. Helaas mevrouw uw branche wordt door de crisis als risico gezien en alle incasso’s zullen ipv na 7 dagen na 15 dagen uitbetaald worden. Heb ik net met heel veel inzet en een lieve community incasso’s opgezet, wordt het broodnodige geld vastgezet. De timing was trouwens zo dat je als ondernemer niets meer kon regelen om dit te voorkomen. Een moment waarin ik even de moed in mijn schoenen zag zakken. Even stiekem huilen. Nou ja het was ongeveer 4 uur lang een huilbui.

Schouders er weer onder. Kom op ik kan dit! Jarenlang ben ik aan het bouwen aan dit yogabedrijf. Alles wat ik als zzp-er verdiende in ICT met het maken van websites en database werk dat stop ik in mijn yogastudio. Geen leningen dat is het uitgangspunt. Alles op eigen kracht. De afgelopen twee jaren zag ik dat het tijd was minder tijd in ICT te investeren en meer te bouwen aan de yogastudio. Kers op de taart was toen Irma en Mariska het team kwamen versterken en we bruisen van de energie en ideeën. Ja daar had ik een traan van geluk.

En iedere dag zie ik dat mijn yoga deelnemers zich aanmelden voor de live uitzendingen van de lessen. Ik zie hen zij zien mij en we kunnen met elkaar tegelijk communiceren. Het is echt zoveel mogelijk contact wat je kunt verwachten in deze crisis. Ik verheug me op de uren dat ik les mag geven en hier mensen blij mee maak. En…de wetenschap dat ze dit doen om mij en de studio te steunen om na deze crisis nog te kunnen bestaan. Stiekem even huilen van geluk.

Ja, en dan ga je de draad weer een beetje oppakken een ritme creëren en bouwen. Positief staan in de situatie. Je kunt er niets aan veranderen alleen zelf een weg hierin vinden.

Een telefoontje van mijn zus. Papa is opgenomen en meegenomen met de ambulance. Ze hebben hem naar Eindhoven gebracht. Ja, corona is nu echt! Even de feiten dus bekijken en geen paniek. Hij is in goede handen en wordt getest op Corona. Ze houden hem voor de zekerheid in het ziekenhuis. De coronatest duurt 24 uur voordat er uitslag is. Afwachten dus. Hij ligt in ieder geval niet op de IC.
Ja, het is corona. Aangezien mijn vaders gezondheid nogal te wensen overlaat is het toch wel confronterend. We mogen in ieder geval wel op bezoek. Ik ben naar hem op bezoek geweest. Het is echt niet fijn om iemand zo te zien rillen van de kou, grauw gezicht en benauwd te zijn. Maar we houden de moed erin het is een taaie rakker. Even stiekem huilen en het een plekje geven.

Het weekend is voorbij.
Even mezelf rust gegeven, gedachten geordend en ja schouders eronder! We hebben nog diverse mogelijkheden. Samen met Irma (onze belevingsspecialist) en Mariska (onze meditatie schrijfster) gaan we een online platform maken waarin we audio meditaties los te koop gaan aanbieden, slaapverhalen voor volwassenen en kinderen en losse yogavideo’s. Later zullen we ook een membership site ervan maken.

Neem de rust die je nodig hebt om alles een plekje te geven maar blijf niet in verdriet of onmacht hangen. Alleen jij kunt jezelf helpen. Praat, schrijf of schreeuw in een kussen laat wanhoop, onzekerheid, angst of verdriet daar achter. Wat je ook meemaakt je kan het!

Gisteren goed bericht, mijn vader knapt op.

Warme groet,
Diana

ps: vergeef me als er grammaticaal dingen fout geschreven zijn 😉

Voor inspiratie, speciale aanbiedingen en meer.

© 2020 Power Flow. All Rights Reserved
MADE BY Power Flow ICT

IBAN NL69 KNAB 0255 7338 28