Is jouw e-bike wel veilig zonder verzekering?

Sinds ik mijn nieuwe elektrische fiets heb, voel ik me net alsof ik de wind altijd in mijn rug heb. Of het nu gaat om een snelle boodschap in de stad of een lange tocht door het prachtige Nederlandse landschap; mijn e-bike brengt me overal. Maar met alle vrijheid komt ook een zorg: wat als er iets gebeurt? Een ongeval, diefstal… Het zette me aan het denken over je elektrische fiets verzekeren bij Univé. In deze blog neem ik je mee door alles wat daarbij komt kijken.

Waarom je niet zonder kunt

Eerlijk is eerlijk, toen ik mijn e-bike kocht, dacht ik nauwelijks aan verzekeren. Ik was meer bezig met hoeveel kilometer per uur hij kon en hoe lang de accu mee zou gaan. Maar na enkele waargebeurde horrorverhalen van vrienden en familie begon het te dagen: zo’n fiets is eigenlijk best wel een kostbaar bezit. Stelen wordt in no-time gedaan en schade kan flink in de papieren lopen. Hier bespreek ik waarom verzekeren geen ‘misschien’ maar een ‘moetje’ is.

Soorten verzekeringen voor je e-bike 

Bij Univé, ontdekte ik al snel dat de mogelijkheden legio zijn. Je hebt basisdekking tegen diefstal, maar toch bleek ook uitbreiding naar schade echt geen overbodige luxe te zijn – denk aan botsingen of omvallen (ja, zelfs dat!). En dan zijn er nog opties zoals pech onderweg service. Dit stuk helpt je door het doolhof van keuzes heen.

Hoe sluit je af?

Dus jij wilt jouw trouwe tweewieler beschermen tegen narigheden? Goed plan! Bij Univé vond ik dit verbazingwekkend simpel: paar klikken op hun site en klaar. Maar natuurlijk vertel ik graag meer over waarop te letten bij het afsluiten van zo’n verzekeringspakket; van prijs tot kleine lettertjes!

Wat als… scenario’s uitgelicht

We hopen natuurlijk allemaal dat we onze verzekering nooit écht nodig hebben, maar stel nou dat.? Van diefstal in de nacht tot schade na een valpartij – laten we eens kijken naar wat verschillende scenarios betekenen voor jouw polis en portemonnee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *