Hoe kun je het beste stretch marks verzorgen?

Als je last hebt van stretch marks dan heb je striae. Striae is niet gevaarlijk voor mensen. De striae ontstaat wanneer de huid zich gaat oprekken door bijvoorbeeld zwangerschap of bij overgewicht. Pubers kunnen ook last hebben van striae. Mannen en vrouwen kunnen striae krijgen. Je kunt striae voorkomen door je huid goed te verzorgen. Hoe je dit kunt doen? Dat vertellen we je graag.

Hoe ontstaan stretch marks?

Stretch marks zijn striae. Veel mensen zeggen tegen striae ook striemen. Er ontstaat striae wanneer de huid snel groeit. Denk hierbij aan een zwangerschap. Mensen met overgewicht of pubers kunnen ook last krijgen van striae. Bij kinderen die in de puberteit komen kan de groeispurt een oorzaak zijn. Wanneer de huid zich oprekt in een zeer korte tijd ontstaan er stretch marks.

Hoe kun je striae verminderen of voorkomen?

Als je nog geen striae hebt is het belangrijk dat je het probeert te voorkomen. Dat kan je doen door iedere dag je huid te hydrateren en in te smeren met crème. In sommige gevallen kun je stretch marks niet voorkomen. Stria kun je wel verminderen door te letten op een aantal dingen. Het volgende zou je kunnen doen om stretch marks te verminderen:

  • Verminder de striae door de huid goed te hydrateren
  • Een vocht inbrengende crème aanbrengen op je huid (Iedere dag)
  • Bescherm de huid met een zonnebrandcrème die een hoge factor heeft. Je beschermt de littekens en de huid raakt niet verder beschadigd.

Het is belangrijk om de huid soepel en zacht te houden. Wanneer je een soepele huid hebt dan is deze flexibel. Het zal beter mee rekken tijdens een snelle groei. De huid insmeren met een voedende bodylotion kan zeker geen kwaad.

Een crème of olie die een hoog gehalte heeft van vitamine E heeft kan bijdragen aan de soepele huid en zorgt ervoor dat de striemen op je lichaam minder zichtbaar worden.

Zijn er methodes voor behandeling?

Striae die je hebt zal nooit meer weggaan. Je kunt het verminderen door je elke dag in te smeren met crèmes en oliën. Voor sommige mensen is het storend wanneer ze striemen hebben op hun huid. Je kan door verschillende behandelingen de striemen laten vervagen. Ze zullen door de behandelingen niet verdwijnen. Je kan het beter proberen met vocht inbrengende crèmes om de striae te verminderen. De stretch marks zullen dan langzaam vervagen.

Tip: Biodermal.nl