Dianamisch Livestream online

Na een periode waarin ik goed moest nadenken, hoe nu verder

Wil je weer de touwtjes in handen? Rust creëeren zodat je weer helder kunt denken? Deze vormen van yin yoga zijn zeer geschikt bij overprikkeling.

Maar wat is het nou precies en hoe werkt het?

We hebben een parasympatisch zenuwstelsel en een sympathisch zenuwstelsel.

Het sympathische zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam arbeid, waar energie voor nodig is, kan verrichten.

Het parasympathische zenuwstelsel is het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.

Wat gebeurt er nou als je teveel stress ervaart ?

Het sympatische zenuwstelsel krijgt zoveel langdurige prikkels dat hij niet meer terug kan schakelen naar het parasympatische zenuwstelsel, dit zorgt ervoor dat je lichaam niet meer kan opladen.

Een aantal symptomen zijn een te hoge ademhaling, het geheugen wordt slechter,  hartkloppingen, piekeren, paniek aanvallen, gespannen spieren, rusteloosheid en vermoeidheid.

Maar wat kan je hier nou aan doen?

Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat er spanning geeft en waar je juist energie geeft. Hou een dagboek om meer inzicht te krijgen. Tips om even een adempauze in te lassen zijn:

  • Buiten in de natuur zijn
  • Zorg dat je gezond eet
  • Zorg voor beweging
  • Zorg voor ontspanning

Wat kan Yoga hier in betekenen?

We krijgen tegenwoordig zoveel prikkels gedurende de gehele dag dat we ons vaak meer in het hoofd ( gedachten) bevinden dan in het lichaam. Yin Yoga is een yogastijl die je lichaam en geest leert diep te ontspannen.

Bij Yin Yoga legt de focus op het herstellen. Hierdoor geef je het lichaam weer de mogelijkheid om tot rust en herstel te komen. Door de houdingen ga je terug naar de connectie met het lichaam. Je leert er beter naar luisteren.

Nu ruim 7 maanden yin yoga gevolgd en zowel Diana als Irma verstaan hun vak! Verheug me iedere week weer op een lesje.

Maak kennis met ons team

We zijn enthousiast over ons vak en willen je graag begeleiden.

Kom eens een proefles volgen

Ervaar de sfeer en of je de yin yoga prettig vind.

Voor inspiratie, speciale aanbiedingen en meer.

© 2020 Power Flow. All Rights Reserved
MADE BY Power Flow ICT

IBAN NL69 KNAB 0255 7338 28